In het hart van de economische activiteit

De haven van Erquy leeft op het ritme van het getijde. De veelheid aan "functies" van de zeelieden en vissers van Erquy (sleepvisserij, stelnetten of visnetten, fuiken met schaaldieren of inktvis, hengels, schrobnetten met schelpen of venusschelpen) garandeert het hele jaar door tal van activiteiten.

De kustvloot blijft in de meerderheid (80 trawlers) en de zeevisserij blijft zich ontwikkelen, met resultaten die een stijgende lijn laten zien en met gevolgen voor de totale plaatselijke visketen: visafslag, zeevisgrossiers, verwerkingsfabrieken.
De zeeproducten die in Erquy worden gelost, zijn opmerkelijk vanwege hun versheid ('s nachts gevangen, meteen gelost, verkocht en getransporteerd) en hun verscheidenheid (meer dan 60 soorten, waaronder: tong, tarbot, griet, zeebaars, zonnevis, kreeft, spinkrab, inktvis, venusschelpen en jakobsschelpen).

In 2014 is er meer dan 12.500 ton aan vis en schaaldieren doorgevoerd door de Visafslag (waarvan 2.300 ton schelpen).

De Visafslag staat garant voor het lossen, de sortering, het wegen, de geautomatiseerde veiling, de facturering en de betaling. Er wordt echter niet verkocht aan particulieren.

Criée d'Erquy
00 33 296 63 55 00
website of the Chambre de Commerce et d'Industrie des Côtes d'Armor

De Vissershaven van Erquy